dilluns, 24 de març del 2008

L'espectacular Château de Versailles



No és estrany que li tallessin el cap a Maria Antonieta i a en Lluis, quin luxe, quina obstentació. Ens imaginàvem un palau gran i impressionant, doncs és 20 vegades més gran del que havíem imaginat. El Palau és curiós de veure, portes amb or, grans pintures a sostres i parets, sales recarregades i d'un luxe insultant. Gairebé podies imaginar-te la vida de la noblesa a la sala dels miralls i en general a tot el Palau. Respecte a la visita nosaltres vam comprar el bitllet de tren amb l'entrada prioritària a Versailles (que fas menys cua) ens va costar 19 euros i inclou la visita al Palau, als jardins, al Petit i Gran Trianon, les pertenències de Maria Antonieta amb el poble i la granja, a banda, inclou també l'anada i tornada amb tren i l'enllaç amb metro. S'ha de comprar a qualsevol gare de la línia C, com Champ de Mars, Pont de l'Alme, Invalides o com nosaltres Porte de Clichy.
Un cop allà vam visitar "les cambres del rei i la reina" i ens va sobtar pel luxe i l'estil rococó més recarregat que es pugui imaginar. Després vam visitar una mica els jardins i dic una mica perquè qui es proposi visitar tot el jardí hauria d'arribar al palau a les 8h del matí. Nosaltres vam tenir la sort de coincidir amb l'hora en que van encendre les fonts, molt maco.
Una altra sorpresa va ser el Gran Trianon, molt més exquisit i elegant que el palau i això no ho dic jo sinó la Viole que és l'experta en mobles antics. La veritat és que les sales eren més fines i més senzilles (tot i que luxoses) que les del gran palau. Aquí es respirava l'elegància de l'època i costa imaginar-se que a pocs km. la gent es moria de gana i malalts d'epidèmies.
El bombonet final de la visita va ser el poble i la granja que Maria Antonieta es va fer construïr per distreure's. Semblava un poble de conte de fades: el llac, els cignes, el molí, la torre, la lleteria, el pont, el riu, el bosc, els animals. Era impressionant, si et lliguen els ulls i et deixen allà pots arribar a pensar que has viatjat en el temps i t'han transportat a algun lloc màgic. S'ha de veure!!
Per dinar vam fer-ho d'hora i fora del palau, però a dintre pots comprar un entrepà i menjarho en algun dels molts racons que t'ofereix el gran jardí.

1 comentari:

arale ha dit...

hola noies, men vaig a Paris el dimecres i mha anat molt bé llegir el vostre blog, ara ja tinc quatre notes que cal tenir en compte!
Merci
Marta